Pressrelease Be-Ge 39- / 38-serien

Förarstol som sätter kroppsdelarna på rätt plats. 39-POD
39-_no_POD


Nu släpper Oskarshamnsbaserade Be-Ge Industri en helt ny förarstol för tunga maskiner. I den nya stolen är fjädringspaketet skiljt från själva stolen. Och det ger helt nya möjligheter. I synnerhet när det gäller att få armar och fötter på rätt ställe …

– Att köra en grävmaskin idag är lite som att spela kyrkorgel med händer och fötter åtta timmar om dagen, säger Ulf Krause på Be-Ge Industri.

Förarstolar är idag en hel vetenskap och varje typ av fordon ställer speciella krav. Beroende på hur man arbetar i den aktuella maskintypen.

Svenska Be-Ge Industri är världens äldsta tillverkare av fjädrade förarstolar och levererar många av de stolar som sitter som standard i många typer av maskiner från tillverkare över hela världen.

– Just den här stolen är mest avsedd för grävmaskiner och andra maskiner där man har tunga reglage i armstöden. Och där man behöver ha alla kroppsdelar på rätt plats för att undvika förslitningsskador, säger Ulf.

– Här är händernas och fötternas placering helt avgörande för ergonomin. Vi ser alla olika ut, men de flesta maskiner och stolar vill helst att vi passar i en mall. Nu ändrar vi på det!

Lösningen är att stolen är konstruerad i två delar. Underst sitter luftfjädringspaketet som styr hårdhet och sitthöjd. Hela det paketet kan också skjutas framåt och bakåt.

Ovanpå detta sitter så själva stolen som även den kan skjutas framåt och bakåt, och justeras vad gäller lutning, ryggstöd och annat.

Mellan dessa två delar monteras så armstöd med reglage som fästs direkt i den undre delen – fjädringspaketet.

– Det låter komplicerat, säger Ulf.

– Men man kan se det som att man får ett extra ”led” i sina inställningar.

Resultatet är att föraren alltså kan förskjuta dels hela stolen, med armstöd och allt. Men – han eller hon kan sedan ”åka” med stolsöverdelen – medan armstöden inte rör sig. På så sätt flyttas armarna i förhållande till reglagen och man kan få en helt perfekt placering av händerna i förhållande till reglagen.

I och med att de fästs med tyngdpunkten i underredet så kan man även använda riktigt tungt utrustade reglagebärare med integrerad hydraulik.

Detsamma gäller för fötternas placering. I och med att sitsen kan skjutas och lutas i förhållande till underredet så kan alla förare få en perfekt fotplacering.

– Alla reglage är samlade i stolsöverdelen, och lätt åtkomliga, så det är lätt att få till en optimal inställning.
– Alldeles oavsett hur man är ”konstruerad”.

BeGe 3900 kostar från ca 15.000:- och kan extrautrustas med olika utformning på dynor, höjdjusterbart 3-punktsbälte, vibrationsindikator, värme, ventilation och mycket annat.

Som ren bonus lanseras samtidigt BeGe 3800 som består av endast överdelen från 3900. Den passar utmärkt i små fordon där komforten är viktig men ingen höjdjustering eller fjädring behövs.

 

Text: Mats Genberg www.genberg.info / www.pressinformation.com

Öppettider Jul- & Nyårshelgerna

Öppettider Jul- & Nyårshelgerna 


Julhelg_s

Railway Interiorsexpo 2011, Köln

Railway Interiorsexpo 2011


 
Railway


Den 15-17 november är det stort fokus på tåg och dess inredningar, i alla fall på mässområdet i Köln där Railway Interiorsexpo hålls.

Vi finns såklart på plats för att visa branschen våra produkter och självklart också våra nyheter inom det spårbundna segmentet där komfort och säkerhet har högsta prioritet.

Välkommen till vår monter 9645 i hall 9!

Mer information om mässan hittar ni på www.railwayinteriors-expo.com

 

Busworld 2011, Kortrijk

Busworld 2011


 
logo


I oktober är det åter dags för en av världens största bussmässor, närmare bestämt 21-26 oktober och platsen som gäller är Kortrijk i Belgien.

Vi kommer vara på plats och tillsammans med vårt systerbolag Be-Ge Jany A/S visa det senaste inom sittkomfort.
Även i år kommer det finnas en hel del nyheter bland våra produkter, missa inte det!

Hittar oss gör du i hall 1, monter 28. Varmt välkommen!

Mer information om mässan hittar ni på www.busworld.org 

Nordic Rail 2011, Jönköping

Nordic Rail 2011


 
Nordic_rail


Den 4-6 oktober kommer vi liksom många andra med anknytning till tågbranschen vara på plats i Jönköping när 2011 års Nordic Rail går av stapeln.

Vi kan redan nu utlova en hel del nyheter för såväl ökad komfort som säkerhet.

Välkommen till vår monter D01:19!

Mer information om mässan hittar ni på www.elmia.se/nordicrail/

 

Fler artiklar...

Sida 6 av 9

6

Site Login