Om företaget

Sitter på kunskaper sedan mer än 60 år

pb011
pb012

Be-Ge Industri AB omfattar idag två verksamhetsområden; utveckling, tillverkning och marknadsföring av förarstolar för nyttofordon samt kontorsstolar i den övre komfortklassen.

Vi har tillverkat stolar för fordon sedan 1949 och kontors- och arbetsstolar sedan 1975. Våra första förarstolar fanns i lastbilar från Scania.

Idag är vi världens äldsta tillverkare av fjädrande förarstolar, med vårt breda produktsortimentet levererar vi stolar till  bland annat lastbilar, bussar, stora och mindre truckar, entreprenadmaskiner samt spårbunden trafik.

Våra stolar bygger på kunskapen om att olika behov kräver olika stolar. Vibrationerna i entreprenadmaskiner eller de små inbyggnadsmåtten i truckar kräver helt andra stolslösningar än i till exempel lastbilar och bussar, där möjligheterna till personliga inställningar är viktigare. Våra arbetsstolar är formade för att passa in i stillsamma kontorsmiljöer såväl som i krävande bevakning och processmiljöer.

För att möta varje krav utvecklar vi produkterna i ett nära samarbete dels med användare och fordonstillverkare, dels med ergonomer, medicinsk expertis och forskare inom aktuella områden.

Välkommen och sätt dig in i våra problemlösningar.

Site Login